DOELGROEP

Heb je nood aan een moment van ontspanning? Ben jij iemand die vaak twijfelt of piekert? Is er de bereidheid om de gewaarwordingen in je lichaam meer aandacht te geven? Wil jij je gewoontes en patronen vriendelijk tegemoet treden? Ben jij nieuwsgierig naar wat meer lichaamsbewustzijn voor jou kan betekenen? Dan kan dit traject voor jou een meerwaarde betekenen! Weet, je hoeft niet snel, vloeiend, vlot, energiek of wat dan ook te bewegen. Het enige wat aan de orde is, is een gezonde portie nieuwsgierigheid.

AANPAK

De focus ligt op bewegen en in mindere mate op praten. Uiteraard wordt er wel ruimte vrijgemaakt om ervaringen te delen en om elkaar te inspireren. Dit traject is laagdrempelig en vrijblijvend. Er worden tal van technieken, oefeningen en methodes uit de bewegingstherapie aangeboden. De focus ligt niet op jezelf gaan veranderen, wel op nieuwsgierig zijn en toevoegen wat voor jou ‘klopt’ en haalbaar is. Je pikt er voor jou uit wat je wenst mee te nemen en te integreren in je dagelijkse functioneren. Dit laatste maak ik mede mogelijk door voorbeelden te geven over hoe je met de oefeningen in het dagelijkse leven aan de slag kan gaan.

BEGELEIDING

Een aantal jaren terug begon ik me te verdiepen in lichaamswerk, iets wat van ontzettend grote waarde voor me is.Ik geniet er dan ook enorm van om deze passie te delen. Authenticiteit, speelsheid en toegankelijkheid zijn belangrijke waarden voor mij. Ik wens deze dan ook zo veel als mogelijk te verweven binnen dit traject.

PRIJS

175 euro voor 5 sessies van 2 uur. Materialen (matje en dekentje) worden voorzien en worden gereinigd na gebruik.

DATA en LOCATIE

LOCATIE: Meersstraat 13, B-9620 Zottegem

De locatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is gratis parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving.

DOEL TRAJECT

Tijdens het traject In Beweging keren we helemaal in ons lijf. Dit doen we door bewust en met aandacht in beweging te gaan. We verruimen ons lichaamsbewustzijn door nieuwsgierig onze huidige manier van bewegen te observeren. Via technieken en methoden uit de bewegingstherapie krijg je de kans om zaken toe te voegen aan jouw wijze van bewegen. Zaken waarmee je de voeling met jouw lijf kan herstellen of versterken. Velen hebben de neiging om bij uitdagende momenten vooral naar het denken te gaan, in de hoop daar ‘antwoorden’ te vinden. Er is uiteraard helemaal niets mis met deze wijze van omgaan met dergelijke momenten, maar het kan een enorme verrijking betekenen om op die momenten wat meer het lichaam te betrekken. Je leert technieken die je tijdens je dagelijkse functioneren, maar ook op uitdagende momenten, een gevoel van ontspanning kunnen geven. Of technieken die je opnieuw in beweging kunnen brengen.
Kivief bv Vlaanderdal 1 bus 1 9630 Zwalm (St-Maria-Latem)
CONTACT
BE0714 934 936
NAVIGATIE

INHOUD

Beginnen doen we met een opwarming waarin je wordt uitgenodigd om met aandacht naar het lichaam te gaan. Geen opgelegde danspasjes of ingewikkelde evenwichtsoefeningen. Wel een toegankelijk aanbod om je de voordelen van lichaamsbewustzijn te laten ervaren. Thema’s die aan bod komen: ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, oefeningen m.b.t. de ruimte die ik inneem, stemgebruik, zichtbaarheid, enzovoort. Er is de mogelijkheid om nadien verdiepingstraject te volgen. Dit traject wordt aangeboden op dezelfde locatie en voor hetzelfde bedrag als dit traject.

IN BEWEGING. Je lichaam als bondgenoot

Marlies Van de Velde Lichaamsgericht therapeute

REEKS VAN SESSIES

OP WOENSDAGNAMIDDAG [16:00 - 18:00]

OF WOENSDAGAVOND [19:00 - 21:00]

MAX. 6 deelnemers

Meer info zie Facebookpagina Marlies Van de Velde Lichaamsgericht therapeute